ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО О ЋИРИЛИЦИ
14/05/2019

Као што је и најављено, у среду 8. маја је одржан је Округли сто на тему „Прошлост, садашњост и будућност ћирилице као дела српске баштине“. Простор Србског културног центра „Ћирилица“ Београд у Скерлићевој 12 био је попуњен до последњег места.

Говорници су били познати делатници у својим областима: Драгослав Бокан, редитељ и оснивач Института за националну стратегију, проф. Драгољуб Збиљић, оснивач првог удружења „Ћирилица“ из Новог Сада, проф. др Радомир Батуран, писац и издавач двојезичног часописа „Људи говоре“ из Канаде, Верољуб Вукашиновић, песник и директор Народне библиотеке Јефимија из Трстеника, проф. др филозофије и писац Милан Младеновић и Мирко Марковић, оснивач „Интернет клуба“ из Љига и суоснивач Регистра националног интернет домена Србије (РНИДС).

Скуп је почео „Завештањем књиге и писма“ из збирке Милета Медића „Завештања великог жупана српског Стефана Немање своме сину светом Сави“ које је говорио првак Народног позоришта из Београда, глумац Лепомир Ивковић.

Србски културни центар „Ћирилица“ Београд ће током маја приредити и издати ванредно издање свог билтена посвећено овом скупу у коме ћете моћи да прочитате шта је све речено овом приликом. Билтен ће бити у продаји од јуна у нашем простору у Скерлићевој 12.

Снимак Округлог стола можете погледати овде

 

 

Весна Арсић
главни уредник Билтена
Србског културног центра „Ћирилица“ Београд

Оставите одговор

4 коментара

 1. Била је част присуствовати овоме скупу и о с е т и т и да нам је Ћирилица – крвоток.

 2. Дивно, веома радо бих пратила ваше вечери, но имам и веома незгодно радно време, увек од 17.20 до 20 или 22 сата. радујем се билтену као резултату округлог стола и поздрављам Вас најтоплије и охрабрујем да само тако и наставите.

  1. Милорад Ђошић

   Обично радимо од 19.00 часова, али ово је било изузетно јер је било доста говорника, од којих су практично пола ‘били ван Београда, а немамо могућности да радимо два дана. У сваком случају гледаћемо да следеће године буде боље. Прихватићемо све конструктивне предлоге. Пишите нам на мејл у заглављу.

 3. Милан М. Јагодински

  Поштовани пријатељи,
  захваљујем се и радујем прослеђеном прилогу
  и желим Вам срећан рад

www.000webhost.com